REPPUREISSU AASIAAN

Tää matkablogi on ollut hetken tauolla koko matkailun ollessa pannassa. Ehdin tehdä postauksen Balista matkakohteena, mutta nyt tehtiin mun siskon Ellan kanssa vielä varsinainen tilinpäätös meidän alkuvuoden reppureissusta Aasiaan. Toisaalta nyt kun matkasta alkaa olemaan jo hetki aikaa ja pöly laskeutunut, niin voidaan käydä ehkä myös rehellisemmin kaikki fiilikset läpi 😀 Eli mikä toisessa ärsytti? Paljonko reissu maksoi? Mikä yllätti? Tässä ne tulee!!

YLEISET X 4


Miksi Singapore & Bali?
Ellan haave oli lähteä pidemmälle kaukomatkalle opiskelujen päätteeksi. Haluttiin nähdä täysin erilaista kulttuuria, joten valittiin kohteeksi Kaakkois-Aasia. Singaporeen sattui löytymään halvat lennot ja aloitettiin buukkaamalla ne. Tutkittiin erilaisia kohteita järkevän matkan päässä Singaporesta, jolloin Bali osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi. Toki Balin trendikkyyden takia oltiin molemmat törmätty postauksiin Balista ja kohde oli alkanut kiinnostamaan meitä molempia. Ei myöskään haluttu mahduttaa kuukauteen liian montaa kohdetta, vaan pysyä pidempään muutamassa maassa. Oltiin siis aluksi vajaa viikko Singaporessa, sitten kolme viikkoa Balilla. Balilta matkustettiin vielä muutamaksi päiväksi takaisin Singaporeen.

Miten suunniteltiin matkaa?
Varattiin kaikki lennot ja ensimmäinen majoitus etukäteen. Lisäksi katsottiin ennakkoon muutamia paikkoja, missä olisi kiva käydä tai majoittua pidempään. Vaihdettiin vähän käteistä jo Suomessa. Otettiin meidän liittymiin matkapaketit, jolloin ei tarvittu paikallisia prepaideja. Tutkittiin erilaisia rokotevaihtoehtoja, mutta päätettiin olla ottamatta mitään uusia.

Paljonko rahaa kului matkaan?
Lennot maksoi yhteensä 817e/henkilö ja majoitukset oli suurin osa 20-30e/yö muutamaa kalliimpaa hotellia lukuunottamatta. Käyttörahaa ei laskettu.


Vastasiko matka odotuksia?
Odotettiin enemmän sadetta, sillä matkustettiin sadekauden aikaan. Lopulta koko kuukauden aikana taisi sataa vaan yhtenä päivänä kunnolla. Balin välimatkat ja hankala liikenne tuli varoituksista huolimatta yllätyksenä. Kuukausi oli myös yllättävän pitkä aika. Alkuun ajateltiin, että kuukausi tulee kulumaan nopeasti, mutta siinä ajassa ehti kuitenkin tutustumaan moniin ihmisiin ja alueet tuli hyvin tutuiksi. Meille alkoi muodostumaan jo rutiinit ja arki niissä paikoissa, joissa viivyttiin kauemmin.


ReppureissuAasiaan

PARAS JUTTU X 5

Paras päivä?
M: Lähtöpäivä! Se kutkutus lentokentällä on ihan parasta, kun ei vielä tiedä yhtään mitä tulee tapahtumaan.
E: Balilla, kun yhdellä meidän hostelliporukasta oli synttärit. Mentiin isolla porukalla Finns Beach Clubille koko päiväksi ja illaksi meidän lempiklubille (ShiShi Bali Seminyakissa). Oltiin isolla porukalla liikkeellä ja päivä oli kaikin puolin onnistunut.


Paras muisto?
M:
Kun tultiin Balilta takasin Singaporeen. Oltiin panostettu hyvään hotelliin, joka tuntui ihan extrahyvältä hostellielämän jälkeen. Koronatilanne alkoi jo näkyä aikalailla, joten oli myös huojentunut olo lähteä kotiin. (Grand Park City Hall Singapore. Tosi kiva hotelli ihan Singaporen keskustassa. Voin suositella, jos kaipaa helppoutta ja mukavuutta.)
E: Ihmiset kehen tutustuttiin. Loppureissusta huomasi jo, kuinka läheiseksi meidän porukka oli muodostunut.


Paras majoitus?
M:
Canggu Castle. Meillä oli maailman söpöin bungalow ja sijainti oli todella hyvä.
E: CaraCara Inn. Meidän oli tarkoitus yöpyä tässä Kutalla sijainneessa hostellissa vain muutama yö. Päädyttiin kuitenkin takaisin, eikä enää lähdetty pois 😀 Pidin sijainnista, hostellin fiiliksestä ja etenkin meidän hostelliporukasta.

Paras matkatavara?
M:
Akkupankki. Stressaannun helposti, jos puhelimesta on akku lopussa. Puhelimen akku ei varmaan ikinä ehdi edes alle 50% ennen kun alan etsimään jo pistorasiaa. Akkupankki toi mielenrauhaa esimerkiksi pitkillä lennoilla ja muissa tilanteissa, kun puhelinta ei saanut ladattua.
E: Hyttysmyrkky. Stressasin denguekuumetta ja pidin huolta, että meillä oli kokoajan tarpeeksi myrkkyä mukana.

Paras riita?
M: En muista oliko yhtäkään riitaa. Nahistelua ja tiuskimista, mutta molemmat tajusi olla viemättä sitä pidemmälle niissä olosuhteissa.
E: Riidat siitä, kumpi menee vuorostaan sanomaan respaan, että meillä on taas joku ongelma. Yhdessä majapaikassa ravattiin siis monesti päivässä pyytämässä apua meidän itseaiheutettuihin ongelmiin. Lopulta riideltiin siitä, kumman vuoro on mennä 😂

BaliHostelli

KUMPI MEISTÄ X 5


Kiukutteli enemmän?
M: Minä.
E: Milla. Sulla menee hermot äkkiä jos asiat ei toimi esimerkiksi lentokentällä ja annat sen näkyä.

Kulutti enemmän rahaa?
M: Vaikee sanoo, kun käytettiin yhteisiä rahoja.
E: Mää. Mä olisin halunnut ostaa kokoajan kaikkea ja nostaa jatkuvasti lisää rahaa. Sä olit tarkempi.


Suunnisti paremmin?
M: Minä. Toisaalta sä et varmaan montaa kertaa edes ehtinyt tajuta mitä tapahtuu ennen kun oltiin jo menossa 😀
E: Sä ehdottomasti. Kysyt äkkiä apua ja asiat hoituu nopeasti.

Pakkasi enemmän tavaraa mukaan?
M: Mulla oli isompi rinkka eli minä.
E: Sää.


Kumpi lähtisi todennäköisemmin uudelleen vastaavalle reissulle?
M: Mä.
E: Noihin kohteisiin sä. Toisaalta repun kanssa reissuun mä, tykkäsin rinkasta enemmän. Sä oot enemmän matkalaukkutyyppi.

BeachClubBali

MIKÄ TOISESSA x 3

Ärsytti?
M: Liika järjestelmällisyys ja asioista stressaaminen.
E: Impulsiivisuus tilanteissa joille ei voi mitään. Annat sen näkyä jos sulla menee hermot.


Oli paras piirre matkalla?
M: Kyllä se on se sama mikä ärsytti😂järjestelmällisyys ja tietty ”isosiskomaisuus”. Mulle tulee turvallinen olo kun tiedän, että huolehdit.
E: Hoidit asioita tehokkaasti. Etenkin niinä päivinä kun ei itse olisi jaksanut säätää oli kivaa kun sait hoidettua kaiken.


Yllätti?
M: Olit tosi sopeutuvainen. Suoraan sanottuna jännitti vähän, miten selviät reppureissusta Aasiaan, koska oot tosi tarkka siisteydestä, hygieniasta yms. Ajattelin, että hostellielämä vaihtuu ekan yön jälkeen hotelliin. Mutta olitkin tosi fine esimerkiksi ensimmäisen majotuksen jälkeen, joka sattui olemaan tosi floppi.
E: Käytit englantia tosi smuutisti. Selviydyt tosi hyvin yllättävistä tilanteista.

ReppureissuBali

Kaikesta huolimatta (tai ehkä just siks) oon tosi ilonen että lähettiin yhessä tälle reissulle. Melkein yhtä iloseksi mut sai tän postauksen kirjottaminen. Meillä oli super hauskaa kun muisteltiin tätä matkaa ja kaikkea sielä tapahtunutta ❤ kiitos Ella reissuseurasta, tästä postauksesta ja siitä, että oot just tollanen ärsyttävästi kaikesta huolehtiva isosisko XX

4 Comments Lisää omasi

 1. ella sanoo:

  ❤️❤️ kiitos itsellesi!! oot best😘

  Tykkää

   1. Johanna Salin sanoo:

    Kiitos hyvästä blogista. Toivottavasti saadaan lukea jatkossa lisää!

    Tykkää

   2. Voi ihana Johanna! ❤ Varmasti nyt alan taas enemmän päivittämään, kun rajatkin alkaa pikkuhiljaa aukenemaan 😀 Kiva kun käyt lukemassa 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s